Gæstebogen er et mere kompliceret script end formmail og besøgstælleren. En af årsagerne er, at der er to filer, der skal laves - en side hvor gæsterne skriver ind, og selve gæstebogen.

Første skridt er at indsætte flg. HTML-kode i et "tomt" dokument:

<!--begin-->

Dokumentet skal gemmes som guestbook.html, og uploades til dit webhotel. Her er det vigtigt, at du giver gæstebogs-programmet lov til at ændre i filen - dette køres ved at CHMOD'e dokumentet. CHMOD er en Unix-kommando, der ændrer rettighederne på en fil. Nogle programmer kalder det for CHMOD, nogle kalder det for "File Attributes" eller andet. Det vigtige er, at du sætter denne værdi til 777 - nogle programmer viser ikke værdien, men har afkrydsningsfelter - hvis dette er tilfældet, skal du krydse af i alle felterne.

Næste skridt
Du skal have en side, som de besøgende kan indskrive deres hilsen i. I dette eksempel kalder vi siden for addguest.html, men du kan selv navngive den som du har lyst. Gæstebogen har mange muligheder, men i dette eksempel vil vi begrænse os for overskuelighedens skyld.

<form method="post" action="/cgi-bin/guestbook.pl">
<input type="hidden" name="domain" value="domæne.dk">
<input type="hidden" name="nymail" value="adresse@domæne.dk">
<strong>Deres navn:</strong><input type="text" name="realname" size="30"><br/>
<strong>e-mail-adresse:</strong><input type="text" name="username" size="40"><br/>
<strong>Hjemmeside:</strong><input type="text" name="url" size="50" value="http://"><br/>
<strong>Deres kommentar:</strong><br/><br/>
<textarea name="comments" cols=60 rows=4></textarea>
<input type="submit" value="Skriv i gæstebogen"></form>

domain
Du skal udskifte domæne.dk med dit eget domænenavn. Bemærk, at du IKKE skal skrive www.domænenavn.dk, men kun domænenavn.dk - ellers virker scriptet ikke.

nymail
Ved at udfylde feltet nymail, får du automatisk tilsendt en mail, når nogen skriver i din gæstebog. Ret adresse@domæne.dk til din egen e-mail-adresse, eller fjern linien, hvis du ikke ønsker besked, når nogen skriver i din gæstebog.

Klar til at teste
Når du har uploadet addguest.html til serveren, er du klar til at teste. Gå ind på http://www.ditdomæne.dk/addguest.html - udfyld formularen, og tryk på "Skriv i gæstebogen". Hvis alt er gået vel, kan du læse din besked på http://www.ditdomæne.dk/guestbook.html

Hvis det ikke virker
Gennemgå vejledningen igen, læs evt. vores FAQ, før du kontakter os.

Uddybende dokumentation
http://www.worldwidemart.com/scripts/readme/guestbook.shtml kan du finde den komplette og originale dokumentation til gæstebogen.